5/5 (1) 4 inovativni instrumenta za poveche prodajbi

В света на бизнеса изкуството на продажбите е едновременно най-важно и най-трудно. Навсякъде по целия свят виждаме изобилие от неуспешни и неефективни опити за реализиране на продажби. Оказва се, че 44 процента от търговците не успяват да продължат комуникацията с клиент след първото осъществяване на контакт.

Така не се постига висока популярност на бранда.

За щастие, в днешно време не е нужно да разчитаме единствено на неособено креативните търговски представители. Можем да се възползваме и от технологиите.

Сред най-използваните онлайн способи за продажби са pay-to-click рекламите и кампаниите в социалните мрежи. Понякога, обаче, е необходимо да се обърнем към нещо още по-иновативно, за да реализираме високи приходи.

Продължете да четете, за да научите четири нови и интересни инструмента, с чиято помощ да увеличите продажбите си.

  1. Meme Video

Един от най-ефикасните начини за изграждане на маркетингови кампании е чрез използването на завладяващи и интересни елементи като рекламни банери, имейли, разчупено съдържание и други.

Най-трудното в цялата работа е да успеете да вградите всичко това в един праволинеен и целенасочен поток, който ясно да ви показва влиянието на съответната кампания.

И тук се намесва Meme Video .

Това е иновативно решение, позволяващо управление на маркетингови материали като видеа, банер реклами, публикации в социалните мрежи и всякакви други видео елементи.

Рекламната мрежа на Meme Video предоставя въможност за поднасяне на интересни и атрактивни видео рекламни кампании към подходяща аудитория, извличайки изключително полезна демографска информация за потребителите като възраст, пол, семейно положение и други подобни данни.

Платформата позволява на потребителя да управлява и обработва рекламните си кампании по всевъзможни начини, като предоставя подробни аналитични данни за тяхната ефективност и възможности за подобрение.

  1. Engage

Ангажиращото съдържание е сред най-значимите елементи от рекламното послание. Без него вероятността да направим продажба клони към нулата.

За да успеете по-лесно да ангажирате вниманието на потенциалните си клиенти, можете да използвате Engage – система, взаимодействаща с потребителите на сайта в реално време.

С помощта на специалния интерфейс на програмата търговецът получава възможност директно да комуникира с клиента, докато той разглежда сайта, както и да следи всички важни статистически и аналитични данни за неговото поведение.

Чатът на живо не е най-иновативната технология, но тази платформа е специална заради строго индивидуалното отношение към всеки клиент. С нея е възможно един и същи търговец да се свързва с един и същи човек в няколко различни случая, като всеки път подобрява неговото преживяване. По този начин ангажираността се увеличава многократно.

Налице са и разнообразни управленски възможности и настройки. Една от тях дава на потребителите избор от кой точно търговец да бъдат обслужени.

Едно от най-големите предимства на Engage е, че платформата работи идеално от всякакви устройства и няма как да пропуснете възможност за продажба.

  1. FollowUp.cc

Както споменахме по-рано, по-малко от половината търговски представители осъществяват втори контакт с потенциалните си клиенти. Това води до ниска ефективност на търговския отдел и много излишни разходи. Ако случаят и с вашата компания е такъв, би било добре да обмислите използването на FollowUp.cc.

FollowUp.cc.е чудесен вариант за компании, преследващи много нови клиенти и установяване на трайни взаимоотношения с тях. Програмата се свързва директно с Gmail и ви предоставя изобилие от информация за водената комуникация с клиента и възможностите за бъдещ контакт.

Инструментът проследява отварянето на имейлите, автоматично изпраща последващи писма, ако в определен срок не се получи отговор, позволява насрочване на имейли за бъдещето, както и създаване на различни напомняния и аларми.

С тази програма знаете всичко за своя клиент, докато общувате, не забравяте да поддържате връзка с него и планирате бъдещето си поведение.

  1. Promo от Slidely

Promo е уникален по рода си инструмент и изключително полезен за всеки бизнес, най-вече поради факта, че над 64% от потребителите са по-склонни към покупка, след като са видели продуктово видео. Създаването на видео реклама с тази платформа е по-лесно от всякога.

Функциите на Promo са едновременно простички и изключително интересни и ефикасни. Не е необходимо и сами да създавате цялото съдържание, тъй като можете да избирате измежду огромно разнообразие от готови шаблони, прадоставени от Getty Images. Promo ви дава достъп и до страшно много лицензирана музика.

С помощта на тази платформа създавате видео реклами на високо ниво, чийто ефект върху продажбите е изумителен.

Ефективността ви като търговци в днешно време до голяма степен зависи от ефективността на инструментите, които използвате. Ако познавате добре бизнеса си, ще знаете точно какво би могло да му помогне, за да реализира повече продажби. Трябва само да знаете къде да търсите.

Споделете кой от тези инструменти ви е любим и какъв опит имате с използването му.

Вашият коментар