4.86/5 (37)

copywriting

Съдържанието на много сайтове е написано интересно и завладяващо, но по начин, който не помага особено за предни позиции в търсачките. А доволни ли ще сте ако сайтът Ви се класира на първа страница в google за повечето от стоките или услугите, които прeдлагате, но това не Ви носи очакваните дивиденти? Дали пък много от посетителите в сайта Ви не го затварят почти веднага? Не понасяте ли загуби от лошо написано и поднесено съдържание, което не успява да привлече вниманието на аудиторията?

SEO копирайтинг услугите, които предлагаме, в голяма степен ще решат тези проблеми.

Професионално написаният рекламен анонс безспорно е основен фактор за успеха в продажбите. Оригинален, художествено издържан, с изчистен, убеждаващ клиентите стил. Техниката при оформяне на текст за SEO оптимизация е съвсем различна. Оформянето на съдържанието е насочено към роботите на търсачките и това налага спазването на редица технически изисквания при списването му. Компромисът със стила е за сметка на по-високата стойност на текста за SEO оптимизацията.

А дали може ли да се намери баланс и писането, съобразено с търсещите системи, да е привлекателно за посетителите и да има висока маркетингова стойност?

Да!!! Този вид писане се нарича SEO копирайтинг и е задължително за успеха на всеки сайт.

В същността си копирайтингът е изкуство за създаване на текст в цялото му многообразие и оригиналност без поставени рамки и наложени ограничения. От гледна точка на собственика на сайт, копирайтингът е необходим за статиите, анонсите и материалите в различните раздели на уеб сайта. Логично идва и въпросът дали е необходимо този собственик да ползва платени копирайтинг услуги за писане на съдържанието или като интелигентен и образован човек (ако е такъв случая :) ) ще може да се справи самостоятелно. Да, вероятно ако положи усилия ще успее грамотно да напише качествен и оригинален текст, отличаващ се като цяло от скучно оформените съдържания в интернет. Но дори копирайтингът да е на ниво и се получи интересен и полезен продукт действителният проблем в случая ще е, че има огромен шанс той да не достигне до потенциалните кленти. Просто при това писане ще липсва приставката SEO.

Добре, но какво пък толкова по-различно – ще попитате вие – би направил професионалният SEO копирайтър? Отговорът е прост – почти нищо. И точно това “почти” ще гарантира достигането на текста до аудиторията. За качествените SEO копирайтинг услуги също е необходимо съдържанието да е списано грамотно и интересно, но има и специфични моменти, с които задължително трябва да се съобразим. Възприемането на интернет тестовете е малко по-различно и това налага при списването да се стремим към стил максимално лек за четене. Друга характерна изцяло ориентирана към ботовете на търсачките и най-основна отличителна черта на SEO копирайтинга е насищането и подходящо разполагане на ключови думи.

Без изключения, при механизма си на работа всички търсещи системи се стремят да дават максимално релевантни (сходни) резултати при извършваните търсения и отдават голямо значение на качеството на текста в сайта, който ще препоръчат на потребителите си. Например, когато искаме да намерим – стоматолог в София – google ще ни даде резултати, като класира най-високо тези, които смята, че ще бъдат най-полезни за нас. В сайтовете излезли на първите позиции от това примерно търсене, текстовете ще са добре оформени и правилно структурирани. Ще са използвани правилните ключови думи и ако искаме при това търсене да имаме успех е задължително копирайтърът да оптимизира текста по всички сходни и производни на посочената фраза. За да разчитаме на добри резултати, е важно да подберем ключови думи, които да съответстват на тематиката на сайта ни. Трябва правилно да си отговорим на въпроса каква точно дума или словосъчетание най-често ще използват потенциалните клиенти при търсене и да го съобразим с избора на ключови думи. В тази връзка работата на копирайтъра придобива още по-голяма тежест и определя в голяма степен качеството на извършвания SEO одит и на цялостния процес на SEO оптимизация. За честотата на търсенията на определени думи, използвайки някой от многобройните SEO инструменти, лесно може да видим пълна статистика и да определим конкурентността им. В тази връзка е задължително преди да определим ключовите си думи, знаейки нивото им на конкурентност, да оценим съотношението между позитивите, които може да получим, постигайки високо класиране при тяхното търсене, и разходите (усилията), които трябва да направим. Логично колкото са по-конкурентни думите, толкова по-скъпо, бавно и трудно е SEO оптимизарането по тях. Имайте предвид, че дори и неоптимизиран текст, написан стилно по тематиката на сайта Ви от добър копирайтър, ще спомогне за SEO оптимизацията.