5/5 (5) mobile-marketing

Днес почти всеки притежава мобилен телефон или друго мобилно устройство. Нещо повече – потребителите използват тези устройства не само с информативна цел – те пазаруват чрез тях. Ето защо изграждането на ефективната мобилна маркетинг стратегия не трябва да се подценява! В следващите редове ще представим няколко факта в подкрепа на горното твърдение.

1. Бъдещето е в мобилния маркетинг
Със скоростта, с която напредват мобилните технологии, потребителите ще стават все по-зависими от своите преносими устройства, за да пазаруват. И действително, онлайн маркетингът е една от най-бързо развиващите се области. Всяка година расте броят на потребителите, които използват мобилните си телефони и таблети, за да пазаруват.

2. Не всеки продукт или услуга може да бъде закупен онлайн от мобилно устройство
В пълно противоречие с развитието на технологиите, не всички сайтове работят ефективно и правилно от мобилно устройство. Тук определено се забелязва свободна ниша и има място за подобрение. Не всичко може да бъде закупено онлайн, но е добре да се има предвид, че новаторството при онлайн предлагането на точно тези продукти или услуги, може да създаде отлично конкурентно предимство.

3. Много от купувачите се информират от телефона си преди да направят покупка
Дори спецификата на предлаганите стоки или услуги да не позволява продажбата им онлайн, то е задължително в сайта да се предостави изчерпателна информация за тях – характеристики, цени, ревюта,  мнения на потребители и т.н. По-голямата част от клиентите със сигурност желаят да се информират бързо за това, от което се интересуват, преди да направят решение за покупка.

4. Голям процент от търсенията се правят по локален критерий
Това важи както за desktop-, така и за мобилното търсене. Но е твърде вероятно с развитието на мобилните технологии процентът на мобилното търсене по локален признак да се увеличи. Ако сте собственик на местен бизнес е препоръчително Вашият сайт да се „чете“ отлично и от мобилни устройства.

5. Тенденцията мобилното търсене да изпревари desktop търсенето
В различните страни съотношението мобилно-desktop търсене е различно. То зависи основно от развитието на пазара на смартфони и таблети. Глобалната тенденция е мобилното търсене да се увеличава и това се дължи до голяма степен на 3G и 4G мрежите, както и на нарастващото предлагане на мобилни устройства.

6. Хората използват телефоните си непрекъснато
Хората често се обръщат към интернет и в частност към социалните мрежи, за да решат откъде и какво да купят. Лесно е  – когато някой търси нещо – информацията е в джоба му. Вашият сайт трябва да е „подготвен“, за да може всеки потребител да достигне до него посредством смартфон или таблет.

7. Смартфоните са по-удобни в сравнение с лаптопите
Ясно е, че не можете да се разхождате с лаптопа навсякъде. Смартфоните са много по-компактни, побират се в джоб или в чанта. В тази връзка през следващите години тенденцията да има все повече хора, които използват смартфоните си, за да търсят информация в интернет не само ще се запази, но и ще се увеличи.

Създаването на ефективна мобилна маркетинг стратегия за Вашия сайт ще направи бизнеса Ви видим за мобилни устройства, а увеличаващото се мобилно търсене ще Ви гарантира сигурен успех, в случай че се позиционирате отлично при търсене от мобилно устройство.
Ако вече сте убедени в необходимостта от мобилния маркетинг, сега е моментът да действате!

Вашият коментар