5/5 (5) PPC — навярно всички сте наясно какво означава това съкращение, но ще обясним накратко отново за тези от Вас, които не знаят много за интернет рекламата. Pay-per-click (PPC) e система за рекламиране, при която плащате единствено когато някой онлайн потребител кликне върху рекламата Ви. Това е един от най-употребяваните способи за рекламиране на запад. В държави като CAЩ дребният бизнес, който разполага с малък бюджет за реклама, напълно се доверява на такъв тип рекламни кампании. Най-употребяваната платформа за реклама е Google Adwords.

Ако една Adwords кампания се осъществява по най-успешния начин, Вие спестявате финансови средства и в същото време се радвате на реклама, която освен всичко останало, е и изключително ефективна. Когато конкурентите Ви се откажат от наддаването за клик, Вие ще имате възможността да снижите сумата и по този начин да намалите още разходите си за реклама.

Една качествено направена Adwords кампания несъмнено ще Ви донесе много други предимства. Едно от най-значимите предимства е високата оценка на търсещите машини, от което пък ще последват и още повече възможности за реклама, респективно – повече приходи. С помощта на рекламата в Google можете да сте сигурни, че всички вложени от Вас финансови средства ще се възвърнат.

Как да получим отлични резултати от нашата ниско бюджетна рекламна кампания в Google? 

От основно значение за успех са ключовите изрази и думи, тоест тези, които Ви подканват да кликнете върху дадената реклама. Включвайте ключовите изрази и думи в заглавието на Adwords рекламата! Това ще Ви осигури голямо преимущество, понеже ще бъдете много по-лесно намирани и ще спечелите доста по-голям брой заинтригувани потребители, които може би ще се превърнат във Ваши реални клиенти.

tricks and tips

Хитростите, с които имате възможността да спестявате много финансови средства за ефективна реклама, са страшно много. Необходимо е да използвате не само привлекателни ключови изрази и думи, но и да опишете реалните си възможности, особено ако желаете да снижите негативните отзиви за фирмата Ви. По този начин ще помогнете на потребителите като не ги заблуждавате с общи приказки и те ще бъдат доволни от визитата в портала Ви.

Ако желаете да получавате приходи, без да давате големи суми, то е необходимо да усъвършенствате така добре познатия ни click-through rate (CTR) или казано с по-прости думи –  да разполагате с повече хора, които виждат рекламите Ви. Това усъвършенстване без съмнение ще Ви донесе предимства. Adwords е много качествена платформа, понеже тя Ви осигурява шанса да повишите рейтинга си, с което ще отделяте по-малки суми за исканите рекламни позиции. Adwords click-through rate-а разполага с много екстра приложения, които няма как да не спечелят интереса Ви. Хитростите тук са изключително много и можете да се възползвате от всяка от тях, стига да ги познавате добре. По този начин ще спестите пари и същевременно ще печелите.

В случай че желаете много траен и добър ефект, не трябва да забравяте да включите цената в pay per click рекламата. Това действително е от огромно значение за клиентите Ви.

Особено важен момент е визията на рекламата Ви. Необходимо е тя да е опростена, без излишни елементи, да е разбираема и да привлича интереса и погледа на интернет потребителите. Може да постигнете това чрез използване накратък и ясен текст, от който става ясно какво предлагате. Необходимо е текстът да не бъде със ситен шрифт, а да се забелязва и чете без затруднения, за да „бие на очи”.

Когато изграждате своето рекламно съобщение ще можете да използвате за заглавие 25 символа, с които да спечелите вниманието на потребителите, а за същинската реклама ще разполагате със 70 символа, за да ги заинтригувате дотолкова, че да кликнат върху рекламата Ви. На практика това не е голям текст и поради тази причина е необходимо да се опитате да включите информация, която да се окаже полезна за потенциалните Ви клиенти.

Напишете заглавието, текста на рекламното съобщение и после въведете URL адреса на сайта, към който ще води Вашата реклама! Този адрес може да отвежда както към някоя от вътрешните страници на Вашия сайт, така и към началната му страница. Най-удачно е да изберете страницата, която най-много съответства на рекламното съобщение, примерно страницата „Услуги” или „Продукти”.

Когато интернет потребителите търсят в Google по някои от Вашите ключови изрази или думи, рекламата ще излиза до резултатите от търсенето. Така Вие рекламирате пред публика, която е вече заинтересувана от дейността Ви. Потребителите могат да щракнат върху рекламата, да научат нещо повече за Вас или да закупят нещо от Вас.

Кое е най-важното? 

Бъдете различни и иновативни! Това винаги се цени от онлайн потребителите. Не бива да използвате съкращения, понеже много от посетителите не ги харесват, защото не ги разбират или ги приемат като неуважение. Хитростите и триковете, които могат да Ви окажат помощ са действително много, но не си мислете, че ще окажат ефект, ако не последвате препоръките на професионалистите в бранша. Тази материя е изключително специфична – може лесно да се подлъжете, да направите големи грешки и да прахосате лесно рекламния бюджет.

Като цяло начините за усъвършенстване на дадена Adwords кампания са многобройни и разнообразни! Горепосочените съвсем не претендират за изчерпателност, но пък са най-често употребяваните. От основно значение е Вие сами да изберете какво можете и желаете!

В случай че предпочитате сигурна ефективност или просто нямате достатъчно познания в областта на рекламта в интернет, не се притеснявайте да се свържете с Промо Пойнт ООД!

Вашият коментар