5/5 (6)

Всеки уебмастър иска сайтът му да бъде посещаван. Това твърдение е валидно за всички – от най-големия световноизвестен корпоративен сайт до най-малкия току-що прохождащ личен блог. Популярността е ключът към успеха в Интернет. Eто защо й се отделя такова голямо значение. Сигурно постоянно попадате на статии със съвети за това как за нула време да направите сайта си известен и да привлечете огромен трафик и много посетители към него. Тези съвети звучат твърде лесни за изпълнение, когато идват от страниците на някой популярен уеб портал, но в действителност за повечето сайтове нещата изглеждат доста по-трудни и различни.

Въпреки това има основни моменти, на които трябва да обърнете внимание, ако искате да постигнете високи резултати:

Добрият дизайн не е всичко?

Докато някои хора мислят, че дизайнът на един уеб сайт не е всичко, то нека не забравяме, че визията на Вашия сайт ще е първото нещо, което ще направи впечатление на Вашите посетители и клиенти и което ще трябва да ги накара да останат. Затова определено не трябва да се правят компромиси с качеството на изработката на сайта.

Полезен сайт = лоялна аудитория

Вероятно ще Ви прозвучи малко странно, но сайтът не е само начин да представите себе си или своята фирма. Ако наистина искате да станете известни, ще трябва да се уверите, че Вашият сайт ще бъде полезен и интересен на хората, които ще го посещават. Представете си само колко много трафик и фенове ще натрупате, ако всеки Ваш посетител сложи по един линк към Вас в социалните мрежи или просто сподели на свой приятел за сайта.

Бъдете тематични

Само защото все още прохождате в бизнеса, не означава, че трябва да игнорирате последните новини във Вашия бранш. Поддържането на спомагателен фирмен блог към уебсайта вече е почти задължително не само за големите компании. В него можете да публикувате и интересна информация за Вашата фирма – актуални намаления, промоции на нови продукти и други.

Бъдете актуални

Ако не отделяте време, за да обновявате своя сайт, поне по един път в годината, то най-вероятно изобщо не се отнасяте сериозно към своя бизнес. Неработещите линкове, остарялата визия на сайта и съдържание отпреди няколко години могат само да навредят на Вашия сайт, а оттам и на Вашата онлайн репутация.

populiaren sait

Какво е добра онлайн репутация?

Винаги отговаряйте на запитванията и коментарите на своите читатели и клиенти. Това е от особена важност за изграждането на положителен онлайн имидж на Вашата компания. Покажете на своите посетители, че те и тяхното мнение са важни за Вас. Използвайте критиката им, за да направите своя сайт още по-добър.

Usability – умението да мислим за потребителите си

Понятието „юзабилити” (от англ. език – usability) се превежда най-общо като ползваемост и е показател, който позволява на уеб дизайнерите да изградят сайт, който да бъде максимално полезен за аудиторията, за която е предназначен. Когато създаваме уеб сайтове, ние винаги се стремим да съобразяваме визията и навигацията на Вашия сайт с навиците за търсене на потребителите, които ще го посещават. Лесната навигация и интуитивният интерфейс са наша запазена марка.

Бъдете изобретателни

Понякога един уеб сайт може да не е изпълнил нито едно от стандартните условия за успех и пак да бъде много популярен сред потребителите. Едно условие, обаче, винаги трябва да е налице – сайтът трябва да бъде интересен. Помислете само каква огромна част от информацията в интернет е поднесена по скучен начин или е копирана 1:1 и присъства в стотици сайтове. Чист спам! Не превръщайте своя сайт в поредния спамерски боклук в Глобалната мрежа. Бъдете уникални, ако искате да Ви забележат!

Научете как работи Интернет

Този съвет може да Ви прозвучи елементарно, но я се опитайте да обясните на някой по-консервативен директор какво е значението на buzz маркетинга за бизнеса, например. Задачата ще е достатъчно трудна, дори без да бъдете постоянно прекъсвани с въпроси от рода на „какво означава линк” и „за какво служат блоговете”. Познаването на принципите на работа на интернет е от изключително значение за успеха на всяка онлайн маркетингова кампания.

Опознайте Google

Чудили ли сте се някога защо определени сайтове винаги се класират в ТОП 10 в Google, докато други ги няма и на десета страница в търсачката? Това е така, защото техните собственици се интересуват от това как работят търсачките. Отделете няколко дни, за да прочетете официалните правила на Google и се уверете, че сайтът ви е съобразен с всичките им основни изисквания. Ще се изненадате колко много можете да покачите позициите на сайта си в страниците с резултати на Google, без да влагате особени усилия.

Както вече вероятно сте се убедили, условията, за да стане един уеб сайт известен и посещаван, не са едно или две. Ние, от Промо Пойнт, сме винаги насреща в трудните за Вас моменти. Ако държите на своя бизнес и искате той да просперира, трябва да знаете колко е важно да имате съвременен и качествено изработен уеб сайт. Той е Вашата визитка, Вашето онлайн присъствие, с което в никакъв случай не бива да експериментирате!

Коментари: “Как да направим сайта си по-популярен?

Вашият коментар