5/5 (5)

Прескачайки от сайт на сайт, пред нас се открива безкрайна верига от информация, цветове и форми. В интернет има всичко, от което имате нужда. Почти всички фирми вече имат сайтове, в които разкриват дейността си, постиженията си, пътя, който са изминали. Интернет живее с живота на отделните сайтове – той е организъм, който се развива и променя.

И все пак – накъде се движи Световната мрежа? Естествено – към комерсиализация! Кое нещо в съвременния свят не се прави за пари? Пари, пари и отново пари! „Какво ще спечеля от сайта си?“ – това е първият въпрос, който задава всеки поръчител.

Когато Интернет беше не толкова развит и само бизнесът на по-далновидните присъстваше в мрежата, беше лесно да намериш сайта на определена фирма и да се информираш за нея.

Често пъти днес е невъзможно да намериш точна, навременна и най-важното надеждна информация в Интернет. Защо на практика се получава така?

Интернет се задръсти от неподдържани сайтове и сайтове визитки, чието главно съдържание е в страниците „За нас” и „Контакти”, в които информацията е заспала на мястото, където е поднесена. Това са сайтове, за които собствениците плащат хостинг и домейн, но не помнят от кога не са посещавали последно тези сайтове.

Хиляди собственици на сайтове в България ще кажат: „Сайт ли? Имам, но е само излишен разход. За нищо не ми служи.” Набързо нахвърляни странички с безцелна информация и остарели снимки, пълни с правописни грешки и ненужна информация. Всичко това тежи на Интернет, а тези сайтове се превръщат в отлична антиреклама на фирмата, която ги „поддържа“.

 

Какви проблеми стоят пред собствениците на сайтове, които искат да променят статуквото?

problemi i reshenia

  • Конкуренцията става все по-голяма:

Интернет се препълни, а местата по дадена ключова дума в търсачките са силно ограничени и висококонкурентни. Трудно можем да очакваме, че от няколкостотин сайта с подобна на нашата тематика, точно ние ще бъдем на първа позиция, ако не предоставяме полезна информаця на нашите потребители (клиенти), които посещават редовно сайта или са достигнали до него по някаква причина.

  • Необходимост от бюджет за онлайн маркетинг кампания:

Не е достатъчно просто да отделим определена сума пари за изработката на сайта. Отдавна мина времето, когато просто да присъстваме в онлайн пространството беше достатъчно! Днес е нужно хората да отличават Вашия сайт от конкурентните, да го познават и да го свързват с нещо определено.

  • Дизайнът на сайта е също толкова важен, колкото и съдържанието:

Времето на сайтовете визитки отминава. Вече не е достатъчно само да информираш! Сайтът трябва да е интересен и да продава.

 

Каква е формулата за успеха?

formulata na uspeha

Всичко това, съчетано с реклама и постоянство, ще доведе до успех всяко начинание в мрежата!

Нека разбием формулата на съставните и части и да поясним:

Отлично работещ сайт:

–               задължително динамичен заради възможността за промени в реално време;

–               бързо зареждащи се страници;

–               точно работещи връзки;

–               постоянна връзка с потребителите.

Съвременен дизайн:

–               дизайнът е като модата – трябва му промяна;

–               дизайнът трябва да привлече вниманието на потребителя и да го насочи в посоката, в която искаме.

Качествено съдържание:

–               пренаписване на статиите и промяна на стила според аудиторията;

–               обновяване на информацията;

–               липса на правописни и други грешки.

Полезност за потребителя:

–               стока;

За да продавате стоки, невинаги е задължително да имате онлайн магазин, но чрез Интернет може да подпомогнете Вашия търговски обект. Използвайте мрежата, за да покажете на клиента, че е ценен за Вас! Той сам ще дойде до Вашия офис!

–               услуга;

Услугите, подобно на стоките, също могат да се представят не по-зле в Интернет. Дори в някои случаи е много по-подходящо да продавате услугите си онлайн, отколкото в офиса.

–               място за реклама.

За да продавате място за реклама, е необходимо да притежавате или да създадете продукт, който е полезен, търсен и посещаван. Само така той ще може да печели от реклама. Трудно, но не невъзможно!

Времето на сайтовете визитки постепенно отминава. Съвременните тенденции в мрежата налагат нови сайтове с по-висока функционалност. Най-печеливши винаги са първите … Не губете време!

Вашият коментар