5/5 (5)

Искате ли да имате по-успешни резултати в SEO оптимизацията през 2016 година?

Много фирми и големи компании в края на годината планират бюджета си за реклама, в това число и за оптимизация на техните сайтове. Колкото труден е целият процес по планирането, толкова се усложнява допълнително с перото за SEO. От няколко години насам оптимизацията на сайтове и онлайн магазини е значително променена като структура, оказва решаващо значение в плана за развитие и заедно с това са нужни много знания и умения, за да не се допуснат жестоки грешки, които в някои случай могат да доведат до самоубийство на бранда.

SEO 2016Именно в тези моменти всеки търси информация какво може да очаква през следващите 12 месеца, какви промени се очакват в търсачките, на какво трябва да се набляга, какво не трябва да се прави и други подобни въпроси с крайно неясни и не особено прогнозируеми отговори. Именно с оглед неяснотата, много бизнеси имат огромен проблем по отношение на оптимизацията. И поради това проблемът е международен и масов.

 

А междувременно най-важният въпрос е „Какво всъщност е важно да направим за SEO през 2016?„.

За да отговорим на въпроса можем да се допитаме до най-големите международни специалисти и ще разберем какво е тяхното мнение. Сред авторите на мненията по-долу личат имената на Neil Patel, Brian Dean, Aki Libo-on, Ronell Smith , Julia McCoy, Nathan Safran, Michael Stricker, David Amerland, Mike King, Tara Clapper и много други.

Най-общо казано, SEO през 2016 ще е просто повече от същото. Ще се продължи работата по линк спама в мрежата, ще се усъвършенства алгоритъмът на търсачката, ще се работи в насока създаване на изкуствен интелект, което ще рече, че работата продължава и не се очакват някакви сериозни нововъведения. Най-важни ще бъдат: фокусът върху потребителите, наличието на качествено съдържание, добри входящи връзки и отличният избор на ключови думи. Ще се поощряват сайтовете с мобилен или респонсив дизайн, както и тези с бързозареждащи се страници. Очакванията на повечето хора са за видими резултати и леки размествания за сайтове, използващи качествени сертификати. Ще продължи задълбоченото изследване на Google върху потребителските взаимодействия със сайтовете, върху тяхното преживяване и върху полезността, която получават. Най-доброто от гледна точка на SEO е да постигнете чудесен UX.

В по-далечен бъдещ етап SEO ще става все по-сериозен маркетингов инструмент, който ще се отдалечава от първоначалната си основа. SEO ще започне да се променя все по-значително и факторите, които ще влияят върху доброто позициониране на сайтовете, ще се съсредоточат върху потребителите и техните желания. Въпреки че търсачката е една машина, то изкуственият интелект не е толкова далеч във времето, а с появата си, ще промени редица стандарти и основи. Намирането на най-доброто за търсещия потребител ще е фактор с най-голямо значение! Именно затова всеки собственик на бизнес трябва да се замисли с какво може да допринесе за задоволяване нуждите на потребителя.

vremeto letiНарастващото използване на смартфони и гласови команди ще е определящ фактор през 2016 година. През 2015 година се положиха основите на промените при мобилното търсене, при което неминуемо достигнахме до унищожението на флаш сайтовете, както и до задължението всеки сайт да има мобилна версия.

Брандът ще продължи да се развива и който е започнал развитие в тази насока, може да бъде спокоен за бъдещето си. Всичко, което не е брандирано, вероятно един ден ще последва съдбата на флаш сайтовете. Репутацията е от съществено значение, а единственият шанс да трупаш положителна репутация, е да разполагаш с бранд.

Семантичното търсене ще претърпи изключително бурно развитие, защото то е в основата на извличане на най-качественото от една база данни. Бизнесът ще бъде задължен да обърне внимание на продуктите и услугите, които предлага, за да може след тяхната продажба да остава удовлетворение у хората, които използват тези продукти или услуги.

Локалното SEO ще е неизменен спътник по пътя към промените и ще продължи да бъде силен фактор. На един ресторант в София (например) ще му е много по-лесно да се бори с конкурентите, ако разполага с добър партньор в лицето на SEO агенция. Експериментите с недоказани лица, включително желанието за наемане на служител за развитие на SEO, ще улесни процесът по упадъка на бизнеса. Причината е, че динамиката на IT технологиите и изискванията са прекалено високи, за да може да се проследят от един човек, който същевременно с това се опитва да прилага и наученото. Не експериментирайте с бизнеса си!

Всеизвестните Panda и Penguin алгоритми-наказания ще продължат да бъдат „големите и взискателни полицаи“ онлайн. Те не бива да бъдат забравяни, отписвани или по какъвто и да е начин мамени, тъй като рано или късно ще открият всяка нередност. Със сигурност се очаква да претърпят усъвършенстване, като същевремнно с това ще насърчават полезните сайтове.

Съдържанието на сайта ще е ключов фактор, какъвто беше и до момента. Не е важно да разполагате със статии от по 10 000 думи или с по 1000 статии на месец с по 10 изречения. Важното е да пишете за нещо интересно, важно и уникално. Важно е да работите със социалните мрежи, да търсите контакт с хората, да им помагате и да бъдете полезни! Необходимостта от всичко това ще расте и ще бъдете принудени или да се адаптирате, или просто да се задоволите с „огризките“.

 

А какво мислим ние?

Правете бизнес с желание и мотивация. Правете го за да задоволите нечии потребности, а не за пари! Парите сами ще дойдат…

Търсете партньорства, влагайте богат ресурс в реклама и не забравяйте да оптимизирате сайтовете си!

Погледнете малко по-мащабно на онлайн картината. Вижте каква еволюция претърпява всичко и се замислете как може да се впишете по-успешно и вие!

Вярвайте в успеха, анализирайте всичко и се стремете да допълвате с нов качествен ресурс материалите си!

Намерете сигурен партньор. Успешно създайте отлично сътрудничество и резултатите със сигурност ще започнат да стават все по-осезаеми…

 

Вашият коментар