5/5 (5)

Почти 2015 година сме. Това ще рече, че е края на декември. Но това не е от особено значение. Важното тепърва предстои да се обсъди, а именно – какво всъщност представлява SEO (оптимизация на сайт за търсачки) ДНЕС и какво е неговото БЪДЕЩЕ ?!

Както предполагам една голяма част от вас знаят, че SEO е съвкупност от действия, които подобряват позициите на сайт в търсачките. По-конкретно чрез ключови думи и фрази, а още по-конкретно – в Google (все пак става дума за българския пазар). Обяснението е просто, почти всички разбират тези няколко думи. Но малко хора разбират как се прави SEO и какво е необходимо, за да бъдете добри оптимизатори. Но това е друга тема…която ще обхвана малко по-долу до определена степен.

Така…най-накрая ще стигна до съществената част – „SEO не е това, което беше„. Това е толкова вярно, колкото и „Content is KING„. Оптимизацията за търсачки е услуга, която до преди няколко години се развиваше сравнително бавно, но вече представлява един огромен океан, в който всеки отделен сайт плува като малък сал. За неразбралите – станаха МНОГО промени, появиха се панди, пингвини, колибрита, наказания на сайтове…

SEO 2015

И всъщност какво е положението днес?

Реалността е такава, че алгоритъмът на Google се обновява стотици пъти годишно, пускат се по няколко големи ъпдейта, а върху позицията на уеб сайта влияят над 200 фактора. (Може да прочетете за тях тук.) И така е в момента – забавно, ангажиращо, отговорно. Много от „оптимизаторите“ изчезнаха от пазара, защото научиха, че не става въпрос за 50 регистрации и сайта ще е номер едно. Не е лесно, но не е и много сложно, не е просто, но е нужно добре изградено ноу хау.

Ще прочетете нещо много важно и колкото от вас го разберат, толкова по-добре за тях – SEO НЕ Е КЛЮЧОВА ДУМА. Категорично вече за SEO не може да се говори като за работа по подобряване позицията на определена ключова дума в Goоgle. Всъщност идеята е че точно това представлява предлаганата услуга. Но няма как да имате дългосрочен позитивен резултат чрез използване на старите и добре познати техники. Или поне не само чрез тяхното използване.

Изключително важно е да разберете колко голяма значение за вашият бизнес оказват социалните мрежи и сигналите за вашия бранд. Не бъдете спамери, не бъдете последователи, не бъдете мачкани от монополистите в бранша – БЪДЕТЕ НОМЕР ЕДНО !!!

Ако желаете да постигнете целите си трябва да следвате няколко просто съвета. Прилагайки ги ще видите една огромна разлика! ТОП гаранция! Ето и тези съвети:

– Имайте перфектна On-Site и On-Page оптимизация!
– Добавяйте качествено съдържание!
– Изграждайте контакти и качествени връзки!
– Бъдете социални!
Брандирайте своя бизнес!

Спазвайки тези съвети може да сте сопкойно за бъдещето. Ще бъдете водеща и ключова фигура! Със сигурност!

sales 2015

SEO е много повече от проста оптимизация, вече е част от глобалния онлайн маркетинг. Заема значителна част в SEM (Search Engine Marketing) и е много важно да намерите подходящия екип, който да се грижи за онлайн представянето ви! Да, за цялостното ви онлайн представяне! Само със SEO не става, защото една фирма за дигитален маркетинг трябва да ви предложи не само оптимизация, но и изграждане на бранд, управление на репутацията, управление на социалните ви контакти и всичко, което обхваща представянето на бизнеса онлайн!

Какво обича Google?

Най-използваната търсачка в България обича възможно най-подробно описание, което включва обемен текст, много изображения, видеа и всичко, за което бихте се сетили. Google обича разнообразието и полезното! Направете си един експеримент: напишете възможно най-подробна статия, поне 1000-1500 думи, обхванете сравнително тясна тема, използвайте всякакви материали в статията и ще видите как в рамките на 2-4 седмици тази статия ще се позиционира на първа страница, в много случай и в топ 5 резултата. И това без никаква оптимизация! Погледнете след 3 месеца – статията ще е в топ 3, ако някой не е решил да напише още по-подробна и всеобхватна статия! Отново без оптимизация…

Не си губете времето в опити да мамите google. Безмислено е и рано или късно ще получите заслужено наказание. В крайна сметка никой, който уважава бизнеса си, не желае да го загуби заради една глупост. Съгласни ли сте с мен?!

Ако желаете да получите качествено обслужване, всичко да ви бъде разяснено, да комуникирате с отговорни хора и най-важното – да виждате резултати и ползи, свържете се с нас! Запознайте ни с бизнеса си, бъдете искрени и вижте резултата още след първия месец! Готови ли сте да започнем дългосрочно и успешно сътрудничество?

Zapitvane

Вашият коментар