5/5 (5)

Най-разпространеният начин за оптимизиране на Вашия уеб сайт е изграждане на маркетинг стратегия чрез използване на SEO или PPC. За постигане на максимална ефективност маркетинг специалистите използват възможно най-умело съчетанието между тези две рекламни възможности. Затова, когато имате възможност, винаги залагайте и на двете!

Ако използвате цялостно планирана SEO стратегия, тя ще донесе в дългосрочен план страхотни резултати и топ класиране в търсачките, както и по-отзивчива обратна връзка с Вашите клиенти. От друга страна, PPC предлага незабавни резултати, насочвайки трафик към сайта от показваните реклами и банери, като по този начин максимизира ефективността на разходите и насърчава пряк контакт с клиентите.

С цел ефективно съчетаване на двете стратегии трябва да се направи внимателен анализ и да се изгради систематичен план за действията.

Първата най-важна стъпка е да настроите Вашата PPC кампания, която ще изпрати посетителите до най-подходящата целева страница. PPC кампании са най-вече в сила, когато те съдържат рекламни групи, свързани с подходящи ключови думи, които ще насочват посетителите към най-точната страница от сайта. Ако PPC не е конфигуриран по този начин и изпращате всичките си посетители на началната страница, то резултатът ще бъде висок разход и най-вероятно грешен анализ на получените резултати.

Втората важна стъпка е да свържете Google AdWords с Google Analytics и по този начин ще можете да експортирате статистиката на кампанията, тъй като данните се отнасят до движението на трафика и неговите източници, което ще ви даде по-добра представа за поведението на клиентите, реализации и продажби.

brand-seo-ppc

Как да се съчетаят SEO и PPC ?

1. Създаване на целеви страници.

Когато насочвате клиентите си към правилните целеви страници, то получавате от една страна качествен рейтинг за кампаниите си, а от друга – нови клиенти.
PPC Ви помага при оценката на различни неща, като например:
• Как Google оценява Вашите страници;
• Какъв е качествения рейтинг на страниците;
• Кои са подходящите ключови думи и фрази;
• Каква е оценката на клиента за страниците, чрез анализ на данните за степента на отпадане, прекарано време на страницата и редица други.

2. Избор на ключови думи.

Google Analytics промени през 2014 година данните, които показва за ключовите думи („not provided“ – органичен трафик), което доведе до това Adwords да се превърне в най-ефективният инструмент за оценка на ефективността на ключовите думи. Един от начините да се използва този аспект е да се започне с Adwords анализ на ключовите думи и и по този начин да се изнасят резултатите от целеви ключови думи във вашата SEO стратегия и статистика.

Правилното разбиране на данните и използването им в подбора за ключови думи в SEO и PPC стратегиите са свързани с конкуренцията и разходите. Но внимавайте, тъй като поради финансови ограничения или в зависимост от целите си за възвръщаемост на инвестициите, не винаги може да бъдете в състояние да купувате платени реклами. Също така високата конкуренция за всяка ключова дума означава, че разходите за нейното добро позициониране ще се повишат значително.

3. Съвети.

  • Наддаване за вашата марка или бранд

Наддаване (публикуването на платена реклама) на Вашия бранд е може би добра идея, въпреки че може да се класирате първи в търсачката много бързо чрез SEO. Ако имате двойно позициониране в SERP може да постигнете две неща: първо: Вашата марка получава по-голяма стойност и второ: можете да получите повече посещения. Можете да получите по-малко кликвания върху органичния резултат, но като цяло ще получите повече посещения и вероятно по-висока обща CTR. В допълнение бранд търсенията обикновено имат силен процент на реализация и много нисък CPC, тоест повече посещения водят до по-голяма печалба.

  • PPC и SEO работят заедно

Едно SEO & PPC сътрудничество увеличава общото търсене и трафика, тъй като с PPC можете да се рекламирате с ключови думи, с които не се позицонирате добре. Ключът тук е да насочите ключовите думи с висока стойност, въпреки че те не са първостепенни в органичното търсене. Ако знаете силните страни на PPC и SEO можете да ги накарате да работят заедно в хармония.

  • PPC за изграждане на връзка

Както знаете SEO е все повече и повече за съдържанието. Вероятно сте положили огромни усилия, за да създадете голямо съдържание с цел насърчаване на посещенията в сайта, но все още не достигате трафика, на който сте се надявали. В този момент, използвайки PPC, ефективността значително ще се повиши, а също така съдържанието ще достигне до голямо количество потребители. Социалните платформи са чудесен начин да се постигне това, тъй като хората, които сърфират и харесват Вашето съдържание, е по-вероятно да го споделят. Така че определено използвайте PPC за насърчаване на Вашето SEO!

Както разбрахме SEO & PPC работят добре заедно по много начини с цел насърчаване на посещенията и достигане до нови клиенти. Ползите са ценни и са в дългосрочен план. Те си сътрудничат в рамките на SERP с цел повишение на органичния трафик, като същевременно се използват отговорно и интелигентно за получаване и анализ на данните за планиране на успешна SEO стратегия чрез използване на PPC като отправна точка. Тези два източника на трафик са същинско съкровище и пренебрегвайки един от тях цялостната стратегия няма да бъде с максимизиран резултат.

От друга страна не много фирми могат да си позволят използването на комбинирана реклама, поради изискването за по-голям бюджет. Но не губете надежда, наемете правилния онлайн маркетинг партньор и няма да съжалявате!

Zapitvane

Вашият коментар