5/5 (5)

През горещите летни месеци желанието за работа, а и коефициентът на полезно действие, логично намаляват. Ето защо и ние ще си позволим да напишем нещо по-лежерно …

В тази статия ще поговорим за пълноценната почивка. Много хора подценяват колко важна всъщност е тя. Ясно е, че за всеки почивката идва по различно време на годината, но най-често през лятото (освен ако не се занимавате със сезонен летен бизнес).

Защо е важно да почиваме пълноценно? Човешкото тяло като всяка друга система, съставена от отделни части, изпълняващи различни функции, има нужда от перфектна работа на всички дейности и процеси, за да работи перфектно и цялата система. Почивката е един от тези процеси. За човешкия мозък тя е като всеки друг нормален биологичен процес в човешкото тяло, тоест абсолютно задължителна. И ако на хората е трудно да пренебрегнат в дългосрочен план процес като храненето например, то много често си позволяват да жертват почивката си за сметка на постигане на определен резултат в срок.

Повечето хора, които не почиват редовно, не разбират, че умората се натрупва, а това може да е сериозна предпоставка за здравословни проблеми или най-малкото за намаляване на работоспособността на човек (мотивацията и желанието му за работа). С други думи – когато в резултат на умората работите с нисък КПД или не сте концентрирани върху това, с което се занимавате, тогава и резултатите няма да са задоволителни.

relax

Оставете и компютърът да си почине!

Какво имаме предвид? Ясно е, че SEO е постоянен и непрекъснат процес, но винаги може да намерите кой да Ви замести временно. Ако не разполагате с такъв човек, просто си организирайте времето така, че винаги да остане време за почивка – през лятото, през зимата или когато Вие решите – планирайте поне една пълноценна почивка през годината!

Пълноценната почивка е разтегливо понятие, защото всеки човек знае и умее да си почива по различен начин. Ако трябва да го дефинираме като определение, без претенции за изчерпателност то би звучало по следния начин: пълноценната почивка е всяка дейност, с която човек желае да се занимава за определен период от време и която е различна от обичайната му дейност.

В тази връзка уместен е въпросът ако Вие се занимавате с онлайн бизнес, то трбява ли да се изключите изцяло от тази среда, за да си починете пълноценно? Вероятно ДА! Забравете за компютъра, лаптопа, таблета, смартфона, забравете за Интернет, за SEO и за (не)доволните клиенти, поне за няколко дни. Сигурни сме, че след като се върнете от почивката към обичайните си занимания, всичко ще изглежда много по-добре, отколкото е било преди това. Ще забележите с каква лекота ще започнете да се справяте с проблемите.

И така … до следващата почивка!

Вашият коментар