5/5 (1) SSL-sertifikat

Инсталирането на SSL сертификат е много важно за всички уеб сайтове, които извършват продажби. Ако имате онлайн магазин или сайт, от който продавате продукти, за вас е задължително инсталирането на този сертификат.

От началото на 2017 година браузърите, начело с Chromе и Mozilla, показват надпис за това дали са подсигурени тези сайтове. Ако на сайта Ви има инсталиран сертификат ще се визуализира подсигурена връзка в браузъра и спокойно ще може да посещавате този уеб сайт като знаете, че данните Ви са защитени.

Ако на подобни сайтове и магазини няма инсталиран сертификат, ще видите надпис, че връзката ви НЕ е подсигурена.

На по-късен етап през годината от Google замислят да НЕ осигуряват достъп до сайтовете, които нямат инсталирани сертификати. На първо време това ще засегне именно онлайн магазините и сайтовете, които предлагат достъп на своите потребители до собствени профили в тяхната система. След това със същата идея ще бъдат обхванати и всички останали сайтове. Бъдещето е ясно – всички сайтове и онлайн магазини да притежават SSL сертификат!

Сега вече разбирате защо е толкова важно да имате инсталиран SSL сертификат на Вашия сайт и какви са ползите от него.

Именно с цел да запазим Вашите клиенти, ние стартирахме предлагането на услуга инсталиране на сертификат на всякакъв вид сайтове от онлайн магазини до корпоративни сайтове и дори лични блогове.

Какви са минусите ако не разполагате с инсталиран ssl сертификат:

  • Браузърът ще показва, че сайтът Ви не е сигурен;
  • Потребителите няма да Ви имат голямо доверие;
  • Рискувате след време сайтът или онлайн магазина след време изобщо да не се отваря .

Какви са плюсовете ако имате инсталиран ssl сертификат:

  • Браузърът ще показва, че сайтът Ви е сигурен;
  • Потребителите ще Ви имат по-голямо доверие;
  • Ще получите бонус при показването на сайта в резултатите при търсене в Google.

Съществуват най-различни сертификати, в това число безплатни и платени. Ние можем да Ви предложим услуга по инсталиране на всеки един от тях, както и препоръка кой е най-подходящият за Вас.

Инсталирането на сертификат е на цена от 50 до 80 лева. За тази цена получавате инсталиране на сертификата, така че да работи във Вашия сайт. За целта, освен самата инсталация, е необходимо да се направят и определени конфигурации и настройки на сертификата, така че да зареждат коректно всички страници в сайта. Това обикновено е нужно, когато сайтът е по-голям и има по-сложна структура. Именно заради подобни ситуации ние включваме в цената и допълнителната услуга по настройка и конфигуриране, която гарантира и предпазване от редица други грешки, като например дублиране на съдържанието на сайта. Крайната цена за инсталация на сертификат плюс тези допълнителни настройки е в зависимост от сложността и времето, което ще отнеме. След като ни изпратите информация кой е сайтът, на който желаете да поставим сертификат, и изберем вида сертификат, ще можем да Ви информираме и колко ще струва пълната услуга.

Необходимото време за цялостна конфигурация и настройка на сертификата е няколко часа, а когато сайтът Ви е изграден максимално опростено и коректно, то нещата могат да приключат и за няколко минути.

Забележка:

В цената на услугата не се включва закупуване на някой от платените сертификати! Ние можем да Ви консултираме кой сертификат e най-подходящ за Вашия сайт, но в случай че изберете платен вариант, е необходимо да го закупите, преди да го инсталираме.