4.89/5 (38)

link building

Link Building е процес, чрез който се изграждат връзки към сайта. Много е важно тези връзки да бъдат качествени, релевантни и тематични на дейността на фирмата. Процесът е сложен и е необходим подробен анализ на конкуренцията, ситуацията в бранша и моментните позиции на сайта.

Линк Билдингът е сложен процес, който касае най-вече добрият анализ на конкуренцията и знанието откъде трябва да се натрупат повече нови връзки!

Това е услуга, която може да се предложи отделно, само като част от цялата SEO оптимизация, но да има значителен ефект върху представянето на сайта. От една страна може да доведе до много нови посетители, респективно клиенти, а от друга до доведе до спад в позициите по основни и водещи ключови думи.

Както сами разбирате рискът е огромен и добрата линк билдинг стратегия е от съществено значение.

Именно поради този изключителен факт на първо място в PromoPointbg.com правим анализ на текущото състояние на сайта, за да видим откъде има входящи връзки. След това анализираме конкурентни сайтове, колкото може повече, за да установим какви са техните силни линкове. На следващата стъпка търсим нови източници, които биха били полезни за конкретния проект и на последната стъпка – правим план как да изпълним най-качествено изграждането на тези нови линкове във времето.

Въз основа на всички проучвания и анализи се съставя стратегия за подобряване на линк профила на сайта в търсачката. Изграждането на входящи линкове е важен процес за доброто позициониране и затова е необходимо правилно да бъде планиран. Екипът на ПРОМО ПОЙНТ ООД прилага разнообразни техники при изграждането на връзки. Към тези техники спадат:

– регистрации в тематични каталози

– регистрации в подходящи директории

– писане и публикуване на статии

– публикуване на прес съобщения

– разпространение чрез social bookmarks

– поддръжка на тематични блогове

– публикуване на форумни коментари

– осигуряване на пряка връзка с други тематични сайтове

– реклама чрез видео и фото материали

– индивидуални техники за позициониране на сайта и редица други…

Търсачките използват тези връзки между сайтовете като сигнал за качеството им. С правилната стратегия и качествен линк билдинг сайта ще придобие по-голям авторитет, при което ще последва по-добро позициониране в Google. Връзките от сайтове с изградена висока репутация са сред най-ценните. За извършването на правилен Link Building е много важно избирането на точните ключови думи и фрази, които описват бизнеса. Това е задължителен елемент при изграждането на линк билдинг стратегия.

Ако желаете да се възползвате от качествен линк билдинг, трябва да знаете, че ние обръщаме специално внимание на всеки проект и подхождаме индивидуално. Само така можем да постигнем неоспорими резултати във времето! Този похват е доказал, че работи и постига успех винаги.

Бъдете готови за дългосрочна работа, тъй като за 1-2 месеца няма да се постигне максимален ефект. Link Building е необходимо да се прави поне шест месеца, за да може да се достигне в пъти по-добра ефективност, в сравнение с началния етап на ангажимента. А и не забравяйте, че конкуренцията не спи 🙂

Колкото по-добри ставате вие, толкова по-добра ще се опитва да става и конкуренцията ви! За да постигнем повече от тях, трябва само едно нещо – да сме по-добри! Ние можем да сме много добри, а вие имате ли смелост да имате още повече клиенти?!