4.88/5 (34)

google plus marketing

Google+ е социална мрежа, която е разработена от Google.

Преди години Google+ се появи с ясната цел да измести Facebook като социална мрежа номер 1 в света. Само за седмици успя да привлече милиони потребители и беше обявена за най-бързо развиващата се социална платформа в Интернет.

И въпреки че днес – няколко години по-късно, спокойно можем да твърдим, че не успя да се пребори с Facebook, то Google+ несъмнено все още притежава някои предимства, които ни дават основание да, считаме, че тази социална мрежа предоставя добра възможност да разнообразите ефективно портфолиото на онлайн представянето на Вашия бизнес.
Нека не забравяме, че Google+ e само един от многобройните продукти, които Google разработва и предлага. Тази обвързаност със сигурност предопределя и опциите, които Google+ бизнес страницата предоставя.
От гледна точка на оптимизация, публикациите в Google+ се индексират изключително бързо от търсачката на Google, именно поради горепосочената причина. При търсене в Google обикновено се забелязва засилващ се ефект и по-добро позициониране на сайтовете, които имат създадена бизнес страница в Google+. Това е един много силен аргумент в полза на социалната мрежа и едновременно с това отговаря на въпроса „Защо да използвам Google+?„.
Google+ може да Ви бъде от полза и при оптимизация на Вашия бизнес по локален признак. Ако притежавате местен бизнес и имате добре оптимизирана страница в Google+, то тя ще бъде свързвана със съответните Кръгове и последователите ще спомогнат за подобравянето на класирането на страницата в търсачките.
Заслужава си да отбележим и Google+ общностите – една възможност, която Google+ предоставя и, която въпреки че много наподобява Facebook групите, е до известна степен уникална. Общностите в Google+ дават възможност да се говори публично за Вашия бизнес или за съответен продукт/услуга. А по този начин Вие може да ангажитрате Вашите потенциални клиенти с това, което предлагате.
Създаването на страница в Google+ не е сложна задача, с която би се справил почти всеки с елементарни познания в областта на социалните мрежи. По-сериозният проблем обикновено е свързан с нейната оптимизация и последваща поддържка.
Знаем, че бюджетите за реклама обикновено не се концентрират върху тази социална мрежа, и почти винаги за нея не достигат средства. Ето защо някои бизнеси я неглижират и може би донякъде това е оправдано. Но в зависимост от целите, които сте си поставили, състоянието на пазара, силата на конкурентите, собствените Ви възможности и редица други фактори, в определени ситуации бихме препоръчали да акцентирате върху създаването на бизнес профил в Google+ (едновременно с използването на някои други възможности, които Google предлага), вместо да влагате енергия, сили и най-важното – средства, в опит за постигане на една сравнително непостижима задача, като например да се преборите с мощна конкуренция, единствено и само чрез Вашия бизнес уеб сайт.

Ако горепосочените аргументи са Ви убедили в смисъла от използването на социалната мрежа на Google и в случай че желаете да създадем Google+ страница за Вашия бизнес и/или да я поддържаме вместо Вас (тъй като не разполагате с време или просто защото нямате достатъчно познания в областта), не се притеснявайте да ни изпратите запитване!
Ние със сигурност ще предложим ефективно решение за Вашия бизнес!