4.91/5 (53)

facebook marketing

Едва ли вече ще се намери някой, който да се съмнява, че социалните мрежи могат да оказват трайно и значително влияние върху обществените нагласи, потребителското мнение и бизнеса като цяло! Facebook, като най-голямата социална мрежа, предоставя чудестна възможност да утвърдите Вашето социално присъствие в Интернет!

Защо за всеки бизнес е важно да разполага с активно и атрактивно поддържана страница във Facebook?

Най-голямата социална мрежа днес се е превърнала в място, където хората търсят не само забавление или приятно прекарване на свободното им време, но все по-често и информация. Страницата на Вашия бизнес във Фейсбук Ви утвърждава като социален субект, който освен от икономическата изгода, показва, че се интересува и от потребностите и емоциите на Вашите клиенти. За хората, които купуват продуктите или услугите Ви, това е от огромно значение. В тази връзка обикновеното промотиране на това, което продавате, съвсем не е достатъчно. За да продавате ефективно чрез Фейсбук, е необходимо и да предоставите максимум информация на Вашите потенциални клиенти. Те обикновено искат да научат за всички възможности – веднага, без дребен шрифт, с всички включени отстъпки, промоции и намаления. Facebook определено ще Ви предостави възможност да задоволите техните потребности.
Нещо повече – освен огромен информационен поток, Facebook може да осигури и различни опции, за да достигнете по-лесно до определените от Вас целевите групи от потребители. Напоследък Facebook рекламите се превърнаха в една от най-рентабилните маркетингови инвестиции. Разбира се, не всяка Фейсбук кампания носи достатъчно приходи, тъй като от основно значение за възвръщаемостта от кампанията е нейното професионално управление.
От оптимизационна гледна точка е спорно дали Facebook може да Ви помогне да индексирате по-бързо и по-лесно определени връзки от Вашия сайт. Но в конкретни случаи Фейсбук страницата на даден бизнес се позиционира много по-добре от връзки в други авторитетни сайтове.
Не забравяйте и, че е препоръчително постоянно да провеждате ефективни социални дискусии и активности с Вашите клиенти. Така те ще научат повече за Вас, за Вашия бизнес, за качествата на Вашия продукт или бранд. Дори и да не разполагате с достатъчно средства за платени Facebook кампании, то не спирайте да бъдете активни във Facebook.
В случай че все още Вашият бизнес не разполага със собствена страница в най-голямата социална мрежа, то крайно време е да помислите за създаването на такава. Причината е проста – дори и по-консервативни собственици на бизнеси вече се убедиха, че Facebook е необходимото „зло” за всяка една успешна маркетинг кампания! Интензитетът на използването на тази социална мрежа, както и разнообразието в характеристиките на нейните посетители, са сигурна гаранция за това.
И най-хубавото от всичко е, че „е безплатно и винаги ще бъде”, както е оповестено на началната страница на Facebook. Да, Facebook предлага и платени реклами, но към момента никой не може да забрани на бизнесите с по-ограничен бюджет да ползват ефективно само всички безплатни Facebook функционалности, за да популяризират продуктите или услугите, които предлагат. Дори неподдържаната или лошо управляваната Фейсбук страница е по-полезна от липсата на такава!

Най-популярната социална мрежа е чудесна възможност да се представите в добра светлина! Потърсете и открийте точните хора, които могат да реализират ефективно Вашата маркетинг стратегия с помощта на Facebook!