5/5 (5)

Световното най-накрая приключи!

Победител е Германия. Предстоят анализите и коментарите. Някои треньори загубиха своята работа, а някои отбори и играчи за пръв път оставиха значима следа на световната футболна карта.

brazil 2014

Близо месец и половина бяхме облъчвани от всевъзможни игри, промоции и подаръци, свързани със Световното и по-конкретно с харченето на пари покрай него. Оказа се, че всеки бизнес може да спечели от Световните футболни финали, стига да прецени правилно с какво точно може да бъде допълнително полезен на потребителя.

За всеки имаше по нещо!

Едно е просто да гледаш мача от Световното. Съвсем друго е да го гледаш в компанията на добри приятели в известно заведение с някоя друга чаша още по-известна (от заведението) ледено студена напитка. Но това е старо колкото света!

За по-консервативните фенове, разбира се, също имаше вариант – те можеха да гледат мачовете вкъщи на чисто нов супермодерен телевизор, седнали удобно на специално изработения за Световното от най-добрата фирма в бранша диван. Естествено и тук няма как да минем без леденостудената разхлаждаща напитка – само че друга марка, отново световно известна (лято е все пак!).

За тези, които въобще не се интересуват от футбол, имаше изненади: „Купувате две, получавате три – само до края на Световното!”, „Спечелете награда – топка, тениска, пътуване и билет за финала в Бразилия”, „Вземете на световна промоционална цена”(какво ли значи „световна” цена …?).

Всички трябваше да разберат, че това лято има Световно първенство по футбол. И някак между другото да започнат да купуват нещо, което досега никога не са купували или да увеличат потреблението на това, което и без Световното, до момента те купуваха в достатъчно големи количества.

Анализът на резултатите на тези рекламни кампании, също както и анализът на резултатите от Световното, тепърва предстои! Сигурното е едно – всеки бизнес се опита да увеличи своите продажби с помощта на възможностите, които предоставя най-големият футболен форум, без значение дали съответните продукти или услуги задоволяват потребностите точно на таргет аудиторията „футболни запалянковци”.

Винаги е необходимо да се замислите с какво може да бъдете по-полезни на своите клиенти. Не само по време на футболното лято!

germany fan

Ние бихме искали да конкретизираме въпроса за ефективността на маркетинговите кампании по време на големи спортни прояви, а именно:

Увеличи ли световното Вашите онлайн продажби?

Ако отговорът е „НЕ”, то – замислете се! Вероятно сте пропуснали чудесна възможност.

Нищо! След 4 години пак …

Вашият коментар